piątek, 21 lipca 2017

Orzeźwiające Ciasto z Winogronami


Wymiary Formy : 26cm x 26cm

Składniki:
*Pianka agrestowa:

- 600ml śmietany 30%

- 2 galaretki agrestowe

- 200ml wody

*Dodatkowo:

- 2 galaretki agrestowe
- 200ml wody
- 400g winogron
- 18-19 szt. herbatników

WYKONANIE:
2 galaretki rozpuszczamy w 200ml gorącej wody, dobrze mieszamy i pozostawiamy aż do wystygnięcia.
Spód blaszki wykładamy papierem do pieczenia, na papier układamy herbatniki. Gdy galaretka wystygła i nabiera gęściejszej konsystenci ubijamy śmietanę 30% aż będzie sztywna po czym dodajemy galaretkę. Następnie przekładamy piankę na herbatniki. Gdy lekko zacznie tężeć układamy winogrona. Całość zalewamy galaretką(rozpuszczona z wodą jak wyżej).


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz