środa, 2 sierpnia 2017

Placuszki z cukinii


SKŁADNIKI:

2 małe cukinie (około 0,5kg)
1 duża cebula
2 jaja
6 łyżek mąki pszennej
3 łyżki jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
2 łyżki koperku
sól
pieprz
olej - do smażenia

WYKONANIE:

Końce cukinii obcinamy, nie obieramy jej ze skórki, całą siekamy na tarełku na grubych oczkach.
Cukinie osalamy i zostawiamy na około 20 minut. Gdy cukinia puści soki odciskamy ja w dłoniach i przekładamy do innej miseczki.
Do cukinii dodajemy: cebule pokrojoną w kostkę, jajka,jogurt, koper,czosnek przeciśnięty przez praskę, sól,pieprz. Dokładnie mieszamy i na końcu dodajemy mąkę i jeszcze raz mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy z obydwóch stron na złoty kolor. Smacznego !!



 Wytrawne tarty i placki - najlepsze na letni obiad

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz