Pieczeń Drobiowa


Jestem jedną z tych osób które lubią kombinować i zmieniać sobie smaki na obiad, dziś pieczeń która sprawdzi się na obiad sama czy z sosem, jak i również na zimno.

Przepis na formę 28cm x 12cm

SKŁADNIKI:


1100g mielonej piersi z kurczaka
2 cebule
2 łyżeczki majeranku
1 łyżeczka mielonej kolendry
1 łyżeczka bazylii
1 łyżeczka papryki słodkiej
1 łyżeczka czosnku granulowanego
szczypta imbiru
1 jajko
80ml zimnej wody
2 łyżki kaszy manny pszennej firmy MŁYNY STOISŁAW
1 łyżeczka maggi
sól do smaku (około łyżeczki)
pieprz do smaku (około 1/2łyżeczki)
2 łyżki oleju (do posmarowania wierzchu przed pieczeniem)

WYKONANIE:

1. Cebulę kroimy w kostkę podsmażamy na niewielkiej ilości oleju.
2. Przestudzoną cebulę przekładamy do miski, dodajemy wszystkie pozostałe składniki, dokładnie wyrabiamy.
3. Mięso przekładamy do foremki aluminiowej. Wierzch równomiernie polewamy olejem.
4. Pieczeń zapiekamy w temperaturze 190* około 50 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 * * * DZIŚ JA GOTUJE * * * , Blogger