Deser z Galaretką i Winogronami


SKŁADNIKI:

1 galaretka miętowa
1 galaretka agrestowa
500-600ml gorącej wody
kiść winogron

1 galaretka przeźroczysta o smaku winogronowym
250 ml serka homogenizowanego bez cukru
200ml gorącej

300 ml śmietany 30%
1 łyżka żelatyny
odrobina gorącej wody
1-2 łyżki cukru pudru
słomka ptysiowa z cynamonem firmy BRZEŚĆ

WYKONANIE:

1. Na spód szklanek, włożyć winogrona.
2. Galaretkę agrestową i miętową wsypać do gorącej wody, dokładnie rozmieszać, poczekać aż przestygnie, zalać winogrona, odstawić do całkowitego stężenia.
3. Galaretkę winogronową rozpuścić w 200ml gorącej wody, gdy zacznie tężeć połączyć z serkiem homogenizowanym, wyłożyć na  galaretkę.
4. Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder, żelatynę rozpuszczoną w wodzie, wyłożyć na warstwę z serkiem.
5. Wierzch udekorować słomką ptysiową.


1 komentarz:

Copyright © 2016 * * * DZIŚ JA GOTUJE * * * , Blogger