Kawa Migdałowo - Orzechowa Z Nutką Cynamonu


Dziś idealnym dodatkiem do ciasta okazała się kawa, z mlekiem migdałowym.
Kawa inna niż zawsze, z dodatkiem masła orzechowego i cynamonu.

SKŁADNIKI:

1/2 szkl świeżo zaparzonej kawy GALLO GOLD kupicie ją tutaj http://kawwa.pl/index.php/produkt/gallo-gold/ 
(zdecydowanie mój faworyt wśród kaw)
2 łyżki masła orzechowego
1 szklanka mleka migdałowego
szczypta cynamonu
ekstrakt z wanilii

WYKONANIE:

1. Kawę zaparzamy tak jak lubimy.
2. Miedzy czasie w garnku podgrzewamy mleko, masło orzechowe, cynamon, ekstrakt z wanilii.
Ciągle mieszamy tak aby się wszystko połączyło. ( Najlepiej pod koniec zmiksować blenderem)
3. Do szklanki przelewamy kawę, następnie mleko. Całość możemy dosłodzić np syropem klonowym.

1 komentarz:

Copyright © 2016 * * * DZIŚ JA GOTUJE * * * , Blogger