sobota, 13 stycznia 2018

Delikatny Sernik na Zimno z Galaretką


WYMIARY BLACHY: 36cmx25cm

SKŁADNIKI NA MASĘ SEROWĄ:


2 galaretki pomarańczowe+2szkl gorącej wody (do dodania do sera)1 puszka brzoskwiń
500g sera 3razy mielonego
1,5 szkl śmietany 30%125g cukru pudru oraz 2 łyżeczki cukru waniliowego

DODATKOWO:

1 opakowanie biszkoptów okrągłych (150g)
2 galaretki pomarańczowe+2szkl gorącej wody (na wierzch)

WYKONANIE:

1.Dwie galaretki rozpuścić w 2 szkl gorącej wody.
2.Śmietanę 30% ubić na sztywno, dodać cukier puder.
3.Ser 3 razy mielony utrzeć z cukrem waniliowym, stopniowo dodawać śmietanę 30%, wlać tężejącą galaretkę, na koniec wmieszać brzoskwinie pokrojone w kostkę.
4.Na spodzie blaszki ułożyć biszkopty.
5.Na biszkopty wylać masę serową,wyrównać,odstawić do stężenia.
6.2 galaretki rozpuścić w 2 szkl. wody, odstawić do wystygnięcia, gdy zacznie gęstnieć wylać na masę serową.
7.Całość odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz