Makaron Ze Szpinakiem i Serem Żółtym


SKŁADNIKI:

- opakowanie szpinaku mrożonego (u mnie 480g)
- 400g makaronu (u mnie kokardki)
- 180g sera żółtego
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 kostka rosołowa
- 180g śmietany (u mnie 24% ale może być 18%)

WYKONANIE:

Na oleju zeszklić cebulę po czym dodać kostkę rosołową i czosnek przepuszczony przez praskę.
Całość chwile smażyć, dodać zamrożony szpinak.
Czekamy aż szpinak się rozpuści a miedzy czasie gotujemy makaron. Do szpinaku dodajemy śmietanę i jeszcze chwile smażymy całość. Następnie dodajemy makaron i ser żółty (czekamy aż ser się rozpuści) i danie gotowe.

5 komentarzy:

  1. pyszne (choć lekko zmodyfikowałam przepis dodając pomidory w puszce)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. też czasem coś dokładam :) pomidory super pomysł:)

      Usuń
  2. Czy nie mrożony szpinak też może być

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak moze byc, ale świeży prosze pamiętać by dodać pod koniec... bo szybko jest gotowy.. za długo w temperaturze sflaczeje

      Usuń

Copyright © 2016 * * * DZIŚ JA GOTUJE * * * , Blogger