czwartek, 4 stycznia 2018

Panna Cotta z Malinami



SKŁADNIKI:

250ml mleka
250ml śmietany 30%
80g cukru
3-4 łyżeczki żelatyny
1 cukier waniliowy (jeszcze lepiej jeśli damy laskę wanilii)

+Mus
1,5-2 szkl. malin
cukier według uznania

WYKONANIE:

1.Do garnka wlać mleko i śmietanę dodać cukier i cukier waniliowy.
2.Doprowadzić do wrzenia, zdjąć z gazu dodać żelatynę i dokładnie wymieszać by się rozpuściła.
3.Płyn przelewamy do kieliszków albo foremek jak kto woli, ja skorzystałam z kieliszków na wino i
ustawiłam je na ukos.
4.Poczekać aż wystygnie i wsadzić do lodówki najlepiej na całą noc.
5.Maliny miksujemy, dodajemy cukier według wyznania.

2 komentarze: