środa, 3 stycznia 2018

Zupa Krem z Kalarepy




Delikatna zupa-krem z kalarepy - Dziś zagościła u mnie na stole :) aromatyczna z nutką imbiru :)


SKŁADNIKI:


1 duża kalarepa
1 duża marchewka
1 duży ziemniak (230g)
1 mała cebula
1,2l. bulionu
1łyżeczka natki pietruszki
1 trójkąt serka topionego
1 listek laurowy
3 ziarenka ziela angielskiego
1/2 łyżeczki imbiru w proszku
sól
pieprz
łyżka masła

WYKONANIE:

1. Na rozgrzanym maśle podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę.
2. Następnie dodać kalarepkę i marchewkę pokrojoną w drobna kostkę albo uszatkowane na grubych oczkach. Chwilę podsmażyć.
3. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę.Całość zalać bulionem.
Dodać liście laurowe i ziele. Gotować do miękkości.
4. Usunąć z zupy ziele i liście a resztę zblendować.
5. Doprawić solą pieprzem imbirem dodać serek, gdy się rozpuści dodać natkę pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz