środa, 14 lutego 2018

Deser z Owocami i Śmietaną


Przepis na 6 sztuk :)
SKŁADNIKI:


1 galaretka pastelowa lychee coctail
1,5 szkl wody
1 puszka mandarynek (312g)
1 puszka brzoskwiń (410g)
400g śmietany 30%
2 łyżeczki żelatyny
3-4 łyżki gorącej wody
2-3 łyżki cukru pudru
1 baton kit kat w białej czekoladzie
cukierki dekoracyjne

WYKONANIE:

1. Na spód kieliszków układamy brzoskwinie.
2. Galaretkę rozpuścić w półtorej szkl gorącej wody, pozostawić do ostygnięcia, zalać brzoskwinie.
3. Na zastygniętą galaretkę wyłożyć mandarynki.
4. Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder do smaku, na koniec wmieszać żelatynę rozpuszczoną w wodzie.
5. Śmietanę wyłożyć na mandarynki, posypać startym batonem kit kat w białej czekoladzie oraz cukiereczkami dekoracyjnymi.

4 komentarze: