czwartek, 25 stycznia 2018

Schab z Czerwoną Fasolą


SKŁADNIKI:

700g Schabu
3 cebule
1 puszka kukurydzy
1 puszka fasoli czerwonej firmy ORZECH
1 puszka krojonych pomidorów
80g koncentratu pomidorowego
1/2 papryki zielonej
1/2 papryki czerwonej
150ml wody
1/4 łyżeczki pieprzu
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
1/4 łyżeczki papryki ostrej
1 łyżeczka papryki słodkiej
odrobina oleju
sól
pieprz

WYKONANIE:

1.Schab pokroić na plastry, delikatnie rozbić tłuczkiem.
2.Pieprz,czosnek,paprykę słodką i ostrą rozmieszać w odrobinie oleju. Natrzeć mięso. pozostawić w lodówce na kilka godzin.
3.Do miski wlać wodę, dodać pomidory w puszce, koncentrat pomidorowy, papryki pokrojone w paski, doprawić solą i pieprzem.
4.Cebulę obierać i pokroić w talarki.
4.W naczyniu żaroodpornym układamy kolejno: 1/2 porcji schabu, 1/2 porcji kukurydzy, 1/2 porcji fasoli, 1/2 cebuli, 1/2 sosu pomidorowego i ponownie tak samo by powstały dwie warstwy.
5.Schab pieczemy w temp. 200* około 2 godziny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz