Keks z Bakaliami


Już po świętach ale czas na keksa jest zawsze :)

Przepis na blaszkę: 31cm x 12cm


SKŁADNIKI:


300g mieszanki keksowej firmy Helio
100g skórki pomarańczowej firmy Helio
polewa biała firmy Helio|
150g masła
3/4 szkl cukru pudru
2 szkl mąki pszennej
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
5 jajek

WYKONANIE:

1. Masło miksujemy z cukrem pudrem, dodajemy na przemian jajka i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.
2. Pod koniec dodajemy bakalie (pozostawiamy garść do dekoracji)
3. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy masę, pieczemy w temp.180* około 60minut.
4. Upieczony keks polewamy czekoladą helio (wystarczy ją rozgrzać w gorącej wodzie)
całość posypujemy bakaliami helio.

1 komentarz:

Copyright © 2016 * * * DZIŚ JA GOTUJE * * * , Blogger