Pierogi z Kapustą - Najlepszy przepis


Dziś tradycyjne pierogi z kapustą, oczywiście białą... smażoną... całość dopełniona okrasą z cebulki.

SKŁADNIKI NA CIASTO:

3 szkl mąki pszennej
1 szkl ciepłej wody
1 jajko
szczypta soli
1/3 łyżeczki oleju

SKŁADNIKI NA FARSZ:

3 cebule
1 średnia kapusta
sól
pieprz
masło

WYKONANIE:

1. Kapustę ugotować. Cebulę pokroić w kostkę zeszklić na niewielkiej ilości masła, dodać drobno pokrojoną kapustę, stopniowo według potrzeby dodawać masło, i smażyć na wolnym ogniu, aby się nam nie przypaliło.
2. Gdy kapusta nam zmieni kolor, doprawiamy solą i pieprzem, odkładamy do przestygnięcia.
3. Wszystkie składniki na ciasto wyrobić na jednolitą konsystencję.
4. Ciasto wałkujemy, wycinamy kółka, na każde kółko nakładamy farsz, sklejamy.
5. Gotowe pierogi gotujemy w delikatnie osolonej wodzie.
Do okrasy polecam usmażoną cebulkę.

Na zdjęciu prezentuje wam talerzyk oraz rękawice firmy ambition po więcej zapraszam na
 http://ambition.pl




Święta z dbałością

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 * * * DZIŚ JA GOTUJE * * * , Blogger