poniedziałek, 12 lutego 2018

Spaghetti z Papryką i Pieczarkami


Składniki:

- 400g makaronu Spaghetti
- 350g mięsa mielonego wieprzowego
- 2 małe cebule
- 3 ząbki czosnku
- 2 duże papryki
- jedna puszka pomidorów krojonych
- 350g pieczarek
- 110g koncentratu pomidorowego
- olej do smażenia

+ przyprawy
- oregano
- bazylia
- papryka ostra
- papryka słodka
- sól czosnkowa
- sól
- pieprz

Wykonanie:

 Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Rozgrzewamy niewielką ilość oleju na dużej patelni, dodajemy cebule pokrojoną w kostkę oraz czosnek przeciśnięty przez praską. Podsmażamy aż cebula się zrumieni i dodajemy mięso mielone.
Dobrze je rozdrabniamy najlepiej drewnianą łopatką, delikatnie doprawiamy solą,pieprzem i solą czosnkową. Przesmażamy. Dodajemy koncentrat pomidorowy pomidory w puszce, płaską łyżkę cukru i dużo ziół. Na drugiej patelce podsmażamy grzyby pokrojone w paski oraz paprykę w kostkę, gdy zmiękną dodajemy do reszty. Dusimy pod przykryciem całość jeszcze kilka minutek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz