niedziela, 11 lutego 2018

Muffiny Z Marmoladą


SKŁADNIKI SUCHE:

- 2 szkl. maki pszennej
- 1/2 szkl. cukru
- 15g. cukru waniliowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli

SKŁADNIKI MOKRE:

- 1 szkl. mleka
- 1/2 szkl. oleju
- 1 jajko


DODATKI:

-marmolada

WYKONANIE:

W jednej misce mieszamy składniki suche, w drugiej natomiast składniki mokre. Zawartość obydwu misek należy połączyć razem.
Z racji ze nie posiadam formy do muffinek użyłam samych papilotek.
Papilotki napełniamy około 1/4 ciasta , na to delikatnie łyżeczką nakładamy marmoladę i zalewamy ciastem tak aby było większe pół papilotki.
Tak przygotowane muffiny wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 30minut w temp. 180*C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz