Sernik Bez Sera


Pyszne i bardzo łatwe ciasto które wyglądem zmyli każdego :) Sernik bez sera tak zwany styropian
podbije serce każdego <3

WYMIARY BLACHY: 33cmx23cm

SKŁADNIKI NA CIASTO:


3 szkl mąki szymanowskiej POLSKIE MŁYNY
6 żółtek
250g masła
2 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 szkl cukru kryształu
cukier waniliowy
szczypta soli

SKŁADNIKI NA MASĘ:

1200g śmietany kwaśnej 18%
1 szklanka cukru
2 budynie śmietanowe (po 40g)
6 białek
szczypta soli

WYKONANIE:

1. Ze wszystkich składników zagnieść ciasto kruche, podzielić na 3 części, 1/3 - włożyć do zamrażarki na pół godziny.
2. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, na papier wyłożyć 2/3 ciasta. Włożyć do piekarnika do temp.190* na około 15min. aby ciasto delikatnie podpiec.
3. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać cukier, i miksować do uzyskania gęstej masy. Następnie dodać budyń, dokładnie wymieszać. Na koniec delikatnie musimy wmieszać śmietanę (najlepiej łyżką).
4.Przygotowaną masę wylać na podpieczone ciasto, wyrównać, 1/3 część ciasta ścieramy na tarce na grubych oczkach. Całość wkładamy do piecyka pieczemy około 55min w temp 180*


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 * * * DZIŚ JA GOTUJE * * * , Blogger