Zupa Krem z Białych Szparagów


SKŁADNIKI:

500g białych szparagów
1-2 łyżki śmietany 18%
sól
pieprz
groszek ptysiowy Firmy Brześć
cukier około pół łyżeczki
oliwa z oliwek

WYKONANIE:

1. Szparagi obrać, odciąć twarde końce, pozostałe pokroić na mniejsze kawałki.
2. Zalać wodą lub bulionem, i gotować do miękkości, górne części wyciągnąć z wody i pozostawić do dekoracji.
3. Pozostałe szparagi gdy będą miękkie zdjąć z ognia, zmiksować, doprawić solą, pieprzem i odrobiną cukru, na koniec dodać śmietanę.
4. Danie polecam podawać z oliwą z oliwek oraz groszkiem ptysiowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 * * * DZIŚ JA GOTUJE * * * , Blogger