środa, 8 listopada 2017

Krem z Dyni z Nutą Pomarańczy


zniżka 10% na produkty Ambition na hasło ZDROWA-JESIEŃ w sklepie Dajar (rabat obowiązuje do 31.12.2017r.) #myAmbition
Polecam zakupy w tym sklepie ostatnio zakupiłam wiele cudownych produktów m.in otwieracz do puszek widoczny na zdjęciu.


SKŁADNIKI:

500g dyni
1 łyżka masła
1/3 szkl soku pomarańczowego
2 łyżeczki świeżego startego imbiru
około 2-3 szkl wody
1 łyżka śmietany
sól
pieprz

WYKONANIE:

1. Dynię hokkaido pokroić w kostkę. Zalać wrzącą wodą, aby się sparzyła.
2. Roztopić masło i podsmażyć imbir przez około 2 minutki.
3. Odcedzić dynię od wody, i dodać ją do imbiru smażyć aż delikatnie zmięknie, dodać sok pomarańczowy sól i pieprz.
4.Zalać dynię ponownie wodą która pozostała nam po sparzeniu dyni, tak aby przykryło dynię.
5.Całość gotować do miękkości, po czym zmiksować na krem.

DODATKOWO:

2 łyżki płatków migdałów zrumienić na suchej patelni, posypać krem przed podaniem.



Zdrowa jesień na talerzu

3 komentarze: