czwartek, 28 grudnia 2017

Sernik z Kruszonką



WYMIARY BLACHY: 36cmx25cm

CIASTO:

SKŁADNIKI:

3 szkl. mąki SZYMANOWSKIEJ POLSKIE MŁYNY
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 margaryna
2 łyżki cukru kryształu
5 żółtek

WYKONANIE:
1.Wszystkie składniki dokładnie wyrobić.
2. Ciasto podzielić na 3 części, 2/3 - wyłożyć na spód blaszki, 1/3 zamrozić na kilka minut.

SER:

SKŁADNIKI:

1 kg sera 3razy mielonego
1/2 margaryny
1 budyń śmietankowy
1 szkl cukru kryształu

2 całe jajka

WYKONANIE:
1.Margaryną utrzeć z cukrem, dodać jajka, budyń i ser. Całość dokładnie wymieszać.
2. Wyłożyć na ciasto, wyrównać.

PIANA Z BIAŁEK:

SKŁADNIKI:

5 białek
1 szkl cukru kryształu
1 łyżka mąki ziemniaczanej

WYKONANIE:
1.Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać.
2.Wyłożyć na ser.
3.Ciasto z zamrażarki zetrzeć na grubych oczkach, wyłożyć na pianę z białek.

Całość piec w tem 180* około 60 min.


2 komentarze: