Zrolowany Schab z Bakłażanem i Serem Feta


SKŁADNIKI:

1 kg schabu
200 g sera feta
1 bakłażan
sól
pieprz
czosnek granulowany

WYKONANIE:


1. Bakłażana pokroić w plastry wzdłuż, nasolić i pozostawić na około 20 min. Po tym czasie wypłukać plastry i osuszyć.
2. Schab przekroić wzdłuż, rozbić dość cienko, posolić i popieprzyć z obydwóch stron.
3. Schab wyłożyć serem fetą, na ser ułożyć plastry bakłażana, zrolować i związać sznurkiem.
4. Wierzch posypać czosnkiem granulowanym, włożyć do pojemnika żaroodpornego, spód pojemnika wyłożyć masłem(około 1-2 łyżki), piec w temp. 200*C.
5. Gdy mięso będzie już miękkie polecam zdjąć pokrywę, i piec przez kilka minut, aby się ładnie zrumieniło.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 * * * DZIŚ JA GOTUJE * * * , Blogger