piątek, 1 września 2017

Kapuśniak z Pomidorami


SKŁADNIKI:

0,5kg kapusty
6,5 szkl. bulionu
2 młode marchewki
4 ziemniaki
1 duża cebula
300 g pomidorów
3 łyżki oleju
sól
pieprz
pół łyżeczki przyprawy chilli
1 płaska łyżeczka cukru
1 łyżka natki pietruszki
2 łyżki koperku

WYKONANIE:

Kapustę umyć, usunąć zewnętrzne liścia oraz głębia. Pokroić na paseczki i osolić.
W dużym garnku ugotować bulion ( delikatnie osolony) dodać marchewkę pokrojoną na plastry i chwilę gotować. Ziemniaki pokroić w kostkę i wrzucić do garnka. Na końcu dodać kapustę i gotować do miękkości.
Na oleju zeszklić cebulkę, dodać pomidory zmiksowane blenderem i chwilę gotować. Przyprawić solą, pieprzem, chili, cukrem. Przełożyć do garnka, dodać pietruszkę i koperek. Chwilkę gotować.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz