czwartek, 19 października 2017

Filet z Kurczaka Zapiekany z Papryką i Porem


SKŁADNIKI:

1 duży filet z kurczaka
1-2 łyżki masła
1,5 papryki (u mnie pół zielonej,pół czerwonej, pół żółtej)
1 mały por
papryka czerwona w proszku
sól
pieprz
koperek suszony

WYKONANIE:

1. Spód pojemnika żaroodpornego wysmarować masłem.
2. Mięso pokroić w paski około 1-2cm, przełożyć do pojemnika.
3. Mięso obsypać solą, pieprzem, papryką w proszku i koperkiem.
4. Pora pokroić w talarki, ułożyć na mięsie.
5. Paprykę pokroić w grubą kostkę, ułożyć na pora.
6. Wierzch przykryć. Piec do miękkości mięsa w temp. 180*.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz