czwartek, 26 października 2017

Makaron z Kurczakiem, Szpinakiem i Serkiem Topionym


SKŁADNIKI:

300g makaronu
250g szpinaku
240g śmietany 30%
50g śmietany 18%
100g serka topionego ziołowego
1 duży filet z kurczaka
3 ząbki czosnku
sól
pieprz
2łyzki oleju

WYKONANIE:

1.Makaron ugotować w delikatnie osolonej wodzie.
2.Kurczaka pokroić w grubą kostkę,wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem, dodać sól i pieprz.
smażyć około 8-10min.
3.Dodać szpinak do kurczaka, czekać aż całkowicie się rozmrozi. Mieszać od czasu do czasu.
4.Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, serek pokrojony w mniejsze kawałeczki, śmietanę.
Dusić do momentu aż serek się rozpuści. Na sam koniec dodać ugotowany makaron i dokładnie wymieszać.



Świętuj z Lubellą Światowy Dzień Makaronu


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz