piątek, 9 lutego 2018

CIASTO NA PIZZE BEZ DROŻDŻY


PRZEPIS NA BLACHĘ O WYMIARACH:37cmx38cm

SKŁADNIKI:

- 4 szkl. maki
- 1/2 szkl. oleju
- 1 i 1/3 szkl. mleka
- 2-3 łyżeczki proszku do pieczenia
- duża szczypta soli, łyżeczka bazylii, łyżeczka tymianku, szczypta pieprzu

WYKONANIE:


Wszystkie składniki mieszamy w misce aż do uzyskania jednolitej konsystencji , ciasto musi być sprężyste.Ciasto wykładamy na blaszce układamy składniki wedle uznania. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do temp 180* i pieczemy około 30 minut.

2 komentarze:

  1. Hmm, ciekawe ale ja już wole drożdże niż proszek do pieczenia, do sprawdzenia zatem.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja robie różnie zależy co mam pod ręką :)

      Usuń